Spray-Tanning

Geschreven door Francie Cosmetics. Gepost in Algemeen.

Wat is spray-tan?

Spray-tan is het veilige alternatief voor de zonnebank. Spray-tan biedt de mogelijkheid om binnen korte tijd jezelf in een mooie bruine teint te hullen en tevens je huid intensief te verzorgen.

De vloeistof die je een mooie bruine kleur gaat geven is DHA (Dihydroxyacetone), deze stof wordt gewonnen uit suikerriet. Het percentage DHA bepaalt je kleur. DHA gaat een reactie aan met de bovenste laag van je huid en kleurt deze bruin, dit proces duurt een aantal uren. Afhankelijk van de vloeistof die je kiest douche je jezelf na een aantal uren en zie je het definitieve eindresultaat wat 5 tot 10 dagen zichtbaar blijft. De kleur vervaagt omdat je dode huidcellen verliest, bij de een gaat dit proces sneller dan bij de ander.

Spray-tan vloeistof wordt verneveld op je huid met een spray-tan gun. Je neemt plaats in een speciale spray-tan tent en door middel van het aannemen van verschillende poses wordt de spray-tan over de huid verdeeld.

Een spray-tan is voor bijna iedereen geschikt maar er zijn een paar uitzonderingen; bij zwangerschap, psoriasis, eczeem en wondjes kan er beter niet worden gesprayd.

In onze salon maken wij het gebruik van het merk TanTruth. Dit merk is vrij van parabenen, alcohol en minerale oliën en verrijkt met huidverzorgende ingrediënten zoals Jojoba-olie, Shea Butter en Avocado-olie. Zo wordt je huid mooi en bruin en tevens intensief verzorgt. Tantruth maakt het mogelijk om drie verschillende tinten te creëren; light, medium en dark.

Spray-tan en de voorbereiding

De helft van het resultaat van de spray-tan wordt bepaald door de voor- en nabehandeling van je huid. Bij een goed ‘onderhoud’ zal de kleur zich egaler ontwikkelen en langer mooi blijven en kun je hier 5 tot 10 dagen plezier van hebben.

De dag voor je afspraak scrub je lichaam en gezicht bij voorkeur met een (olie- en vetvrije) scrub of scrubhandschoen, smeer je lichaam hierna niet in met een bodylotion of -olie. Wanneer je op de dag van je afspraak nog wilt douchen dien je geen doucheproduct te gebruiken. Gebruik ook geen bodylotion, deodorant, make-up op de dag van de spray-tan afspraak. Dit is erg belangrijk, de huid dient zo ‘droog’ mogelijk te zijn en geen vettig laagje te hebben. Een vettig laagje kan een barrière vormen tussen de huid en de spray-tan waardoor deze minder goed hecht. Scheren doe je minimaal 8 uur voor de spray-tan en harsen minimaal 24 uur voor de spray-tan.

Behoud het resultaat van de Spray-tan

Was je huid tijdens het douchen voorzichtig met je handen en een milde zeep. Dep je huid droog met een handdoek en heel belangrijk; hydrateer je huid goed. Bij voorkeur twee keer per dag. Sporten, zwemmen en gebruik van de sauna wordt, voor een mooi resultaat, afgeraden de eerste 8 uur na de spray-tan. Na de eerste 8 uur kun je deze activiteiten natuurlijk weer gewoon ondernemen alleen zal je kleur wel sneller vervagen. Spray-tan biedt geen bescherming tegen de zon. Wel kun je bruin worden door de zon met een spray-tan.

Je bepaald zelf wat je draagt tijdens de spray-tan. Dit kan een bikini zijn of donker ondergoed, topless of met bovenstukje wat je zelf prettig vindt.

We raden aan om donkere loszittende kleding te dragen of mee te nemen voor na de spray-tan en een paraplu voor onverwachte regenbuien. Evt. vlekken op kleding of beddengoed kunnen worden uitgewassen. Alleen met leer is extra voorzichtigheid geboden.

Bekijk hieronder de mogelijkheden. Tijdens je afspraak bepaal je in overleg met degene die jouw sprayt welke tint het beste bij je past. Je kunt ook kiezen voor een deelbehandeling; alleen benen of alleen gezicht en decollete.

Bij vragen mail of bel ons gerust. Tot ziens in de salon!

The Professional 9% - Medium

Deze vloeistof bevat 9% DHA en creëert een medium kleur met een inwerktijd van minimaal 6 uur.

The Professional 13% - Dark

Deze vloeistof bevat 13% DHA en creëert een donkere kleur met een inwerktijd van minimaal 6 uur.

The Fast Tan

Deze vloeistof maakt het mogelijk om binnen korte tijd de mooiste tinten te creëren. De intensiteit is afhankelijk van het moment dat je onder de douche stapt.
  • Light: douchen na 2 uur
  • Medium: douchen na 3 uur
  • Dark: douchen na 4 uur

Duo Tanning - Full Body

Samen met je vriendin of partner een mooie teint krijgen. Keuze uit medium, dark en The Fast Tan.

Prijs: € 60,- + € 2,50 wanneer er wordt gekozen voor de Fast Tan

Tanning Lady’s Night

Voor 4-6 personen een leuk avondje waar je er alleen maar beter van uit gaat zien. Boek deze behandeling bijvoorbeeld samen met je vriendinnen en zie bij elkaar direct het resultaat.


afspraak maken voor een spray-tan

Locatie

Contact

Geen gehoor? Tijdens behandelingen nemen wij geen telefoon aan. Spreek een bericht in of boek een afspraak online.

Openingstijden

Behandeling op afspraak

ma:09.00 - 18.00
di:09.00 - 22.00
wo:09.00 - 22.00
do:09.00 - 17.30
vr:09.00 - 16.00
za - zo:gesloten