Specialisatie acne

Geschreven door Francie Cosmetics. Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Acne

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij de behandeling van acne. Wij maken samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht.

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Pubers en volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben . Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te Iaten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen. De oorzaak, ernst en manier van behandeling is bepalend voor het effect. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode. Wij kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

Weetjes over Acne

  • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.
  • Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.
  • Erfelijke aanleg kan een rol spelen.
  • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende.
  • Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.
  • Acne kan tot psychische belasting leiden.
  • Een tekort aan voedingsstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
  • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.

Hygiëne

Hygiëne is enorm belangrijk en het reinigen van de huid maakt daar natuurlijk deel van uit. Wij begeleiden u in de manier waarop en met welke producten u thuis de acne het beste kunt behandelen.

Vergoed door zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne-behandelingen. Onze schoonheidsspecialistes zijn allen in bezit van de specialisatie acne wat vergoeding mogelijk maakt vanuit de aanvullende verzekering. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Onze schoonheidsspecialistes met de specialisatie acne volgen om de drie jaar een verplichte nascholing.

Wil jij ook van je acne af? Boek een acne intake treatment online.

Locatie

Contact

Geen gehoor? Tijdens behandelingen nemen wij geen telefoon aan. Spreek een bericht in of boek een afspraak online.

Openingstijden

Behandeling op afspraak

ma:09.00 - 18.00
di:09.00 - 22.00
wo:09.00 - 22.00
do:09.00 - 17.30
vr:09.00 - 16.00
za - zo:gesloten