Wil je graag je natuurlijke schoonheid accentueren door middel van (Semi) Permanente make-up? Dan kan je hiervoor terecht in ons huidverzorgingsinstituut Francie Cosmetics in Terneuzen.

SPMU staat voor Semi Permanente Make-Up, of ook wel PMU. (S)PMU wordt niet op de huid aangebracht maar in de huid, tussen de opperhuid en lederhuid. Het lijkt op tatoeëren maar is het niet! Een tatoeage wordt veel dieper in de huid gezet en blijft daarom permanent zitten. Als er goed oppervlakkig wordt gewerkt, vooral met zuivere organische pigmenten en goede kennis van de specialist, vervaagd de PMU na enkele tijd.

Wij bieden SPMU aan voor wenkbrauwen, ogen en lippen.

Bij Francie Cosmetics hechten wij veel waarde aan kwaliteit, vakmanschap en service. We werken met gediplomeerd personeel en zijn GGD gekeurd waardoor we op de lijst van veilig tatoeëren staan.

Omdat wij alleen het beste gunnen voor jouw huid werken wij voor onze (S)PMU behandelingen met de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn veilig voor de huid.

De voordelen van Swiss Color pigmenten op een rijtje:

 • Vrij van ijzeroxides, PAA’s & PAKS
 • geen conserveringsmiddelen
 • geen allergieverwekkers
 • uitgebreid getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria
 • optimale pigmentgrootte zodat het goed in de huid blijft zitten
 • zeer hoge pigment concentratie
 • fotostabiel
 • kleurrijke range die onderling gemengd kan worden voor de beste match
 • vegan

Het is een schitterend merk waar veel aandacht wordt besteed aan veiligheid, intense research en ondersteuning. Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor perfectie en hoge standaarden en wordt wereldwijd in meer dan 65 landen verkocht.

U kunt terecht voor het pigmenteren van:

 • Wenkbrauwen:
  • Microblading: Handmatig zetten van hairstrokes
  • Powderbrows: Poeder Schaduw
  • Hairstroke: Hairstrokes zetten met machine
 • Eyeliner
 • Lippen
Veel gestelde vragen over PMU

Boek online

Interesse in een PMU behandeling? Boek dan via onderstaande link een intake gesprek. Samen met onze PMU specialist Jantine bespreek je de mogelijkheden en bepalen we alvast wat je zou willen.

Afspraak maken

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Via onderstaand formulier kunt u bij ons een afspraak maken. Dit kan ook per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatApp bericht naar 06-42441221 of telefonisch op 0115-696523

Eerste keer bij ons?

Daar hebben wij de intake treatment voor samengesteld. Bij deze behandeling van 60 minuten krijgt u een uitgebreide huidanalyse, maakt u kennis met onze producten en ondergaat u een complete gezichtsverzorging. U krijgt een compleet starterssetjemee naar huis wat afgestemd is op de behoeften van uw huid.

Langere wachttijden

Door de COVID maatregelen zijn de wachttijden langer dan normaal. Op korte termijn is er hierdoor meestal geen plaats maar er komen regelmatig plekjes vrij waardoor we klanten toch nog kunnen plaatsen. Hiervoor hebben we de reservelijst, je kan jezelf hiervoor inschrijven en dan nemen we contact met je op als er een plekje vrij is.
Via deze link kun je op de reservelijst geplaatst worden.

COVID-19 maatregelen

Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. Lees hierover meer.

Cadeaubon

Iemand een cadeautje geven? Bij ons zijn cadeaubonnen vekrijgbaar voor ieder bedrag. De cadeaubonnen worden in een leuke cadeaubox verpakt met enkele gratis proefjes. Kijk op onze prijslijst voor het aanbod van de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

Tip: De intake treatment is erg aan te bevelen, voor mensen die nog niet eerder bij ons geweest zijn.

Aanbieding november 2014

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van Francie Cosmetics; deze maand 25% korting op Eye & Lipcare. Niet in combinatie met andere kortingen.

Eye & Lip Care bevat zeer krachtige anti-rimpel bestanddelen en is tevens geschikt voor de zeer gevoelige huid. Eye & Lip Care is efficiënt bij de behandeling van wallen, kringen en rimpeltjes rond ogen en lippen.

Specialisatie elektrisch ontharen

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Definitief ontharen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of andere materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, dan raden wij u aan verder te lezen. Deze folder bevat informatie over een behandelmethode die u definitief van uw overtollige haargroei kan afhelpen: elektrisch ontharen.

Soorten

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

 1. Hypertrichose: teveel haargroei, maar wel volgens het vrouwelijk beharingspatroon (vermeerdering van de donsharen) of teveel haargroei op plaatsen waar donshaar voorkomt (bv. de armen)
 2. Hirsutisme: teveel haargroei, maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon (baard en/of snor)

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

 • Erfelijke aanleg
 • Storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
 • Het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, bv. het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen (mannelijk geslachtshormoon) verhogen.
 • Bepaalde ziektebeelden.

Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op bovenlip, neus, kaaklijn en hals. Op het lichaam: op armen, benen, borsten, rug, schouders, buik en billen.

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijd nodig hebben om weer aan te groeien:

 • diep, stug haar: 5 tot 6 weken
 • normaal haar: 6 tot 9 weken
 • ondiep haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trekt u beslist zelf niets meer uit.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren met een pincet, het gebruik van ontharingscrèmes, schuurplaatjes, ladyshave of scheermes, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Een methode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wei 1 a 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Advies

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij overbeharing kunnen de kosten van de behandeling op indicatie van de behandelend huisarts door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

Waar kunt u terecht

Voor elektrisch ontharen kunt u terecht bij onze schoonheidsspecialist Marjolijn ze is in het bezit van de specialisatie Elektrisch ontharen en werkt volgens de Code van de Schoonheidsspecialist. Dat betekent dat zij de normen voor hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu, die door de brancheorganisatie zijn vastgesteld, in acht neemt.

Locatie

Contact

Geen gehoor? Tijdens behandelingen nemen wij geen telefoon aan. Spreek een bericht in of boek een afspraak online.

Openingstijden

Behandeling op afspraak

ma:09.00 - 18.00
di:09.00 - 22.00
wo:09.00 - 22.00
do:09.00 - 17.30
vr:09.00 - 16.00
za - zo:gesloten

Volg ons