Afspraak maken

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Via onderstaand formulier kunt u bij ons een afspraak maken. Dit kan ook per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., WhatApp bericht naar 06-42441221 of telefonisch op 0115-696523

Eerste keer bij ons?

Daar hebben wij de intake treatment voor samengesteld. Bij deze behandeling van 60 minuten krijgt u een uitgebreide huidanalyse, maakt u kennis met onze producten en ondergaat u een complete gezichtsverzorging. U krijgt een compleet starterssetjemee naar huis wat afgestemd is op de behoeften van uw huid.

Langere wachttijden

Door de COVID maatregelen zijn de wachttijden langer dan normaal. Op korte termijn is er hierdoor meestal geen plaats maar er komen regelmatig plekjes vrij waardoor we klanten toch nog kunnen plaatsen. Hiervoor hebben we de reservelijst, je kan jezelf hiervoor inschrijven en dan nemen we contact met je op als er een plekje vrij is.
Via deze link kun je op de reservelijst geplaatst worden.

COVID-19 maatregelen

Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. Lees hierover meer.

Cadeaubon

Iemand een cadeautje geven? Bij ons zijn cadeaubonnen vekrijgbaar voor ieder bedrag. De cadeaubonnen worden in een leuke cadeaubox verpakt met enkele gratis proefjes. Kijk op onze prijslijst voor het aanbod van de verschillende behandelingen die wij aanbieden.

Tip: De intake treatment is erg aan te bevelen, voor mensen die nog niet eerder bij ons geweest zijn.

Aanbieding november 2014

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van Francie Cosmetics; deze maand 25% korting op Eye & Lipcare. Niet in combinatie met andere kortingen.

Eye & Lip Care bevat zeer krachtige anti-rimpel bestanddelen en is tevens geschikt voor de zeer gevoelige huid. Eye & Lip Care is efficiënt bij de behandeling van wallen, kringen en rimpeltjes rond ogen en lippen.

Specialisatie elektrisch ontharen

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Definitief ontharen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of andere materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, dan raden wij u aan verder te lezen. Deze folder bevat informatie over een behandelmethode die u definitief van uw overtollige haargroei kan afhelpen: elektrisch ontharen.

Soorten

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

 1. Hypertrichose: teveel haargroei, maar wel volgens het vrouwelijk beharingspatroon (vermeerdering van de donsharen) of teveel haargroei op plaatsen waar donshaar voorkomt (bv. de armen)
 2. Hirsutisme: teveel haargroei, maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon (baard en/of snor)

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

 • Erfelijke aanleg
 • Storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
 • Het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, bv. het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen (mannelijk geslachtshormoon) verhogen.
 • Bepaalde ziektebeelden.

Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op bovenlip, neus, kaaklijn en hals. Op het lichaam: op armen, benen, borsten, rug, schouders, buik en billen.

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijd nodig hebben om weer aan te groeien:

 • diep, stug haar: 5 tot 6 weken
 • normaal haar: 6 tot 9 weken
 • ondiep haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trekt u beslist zelf niets meer uit.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren met een pincet, het gebruik van ontharingscrèmes, schuurplaatjes, ladyshave of scheermes, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Een methode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wei 1 a 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Advies

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij overbeharing kunnen de kosten van de behandeling op indicatie van de behandelend huisarts door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

Waar kunt u terecht

Voor elektrisch ontharen kunt u terecht bij onze schoonheidsspecialist Marjolijn ze is in het bezit van de specialisatie Elektrisch ontharen en werkt volgens de Code van de Schoonheidsspecialist. Dat betekent dat zij de normen voor hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu, die door de brancheorganisatie zijn vastgesteld, in acht neemt.

Specialisatie acne

Gepost in Huidverzorgingsinstituut.

Acne

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij de behandeling van acne. Wij maken samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht.

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Pubers en volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt te maken met acne. Jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen. Acne begint meestal rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Ook ouderen kunnen er last van hebben . Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te Iaten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten.

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons het doen. De oorzaak, ernst en manier van behandeling is bepalend voor het effect. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode. Wij kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

Weetjes over Acne

 • Acne berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters, puistjes of zwellingen onder de huid van wisselende grootte ontstaan.
 • Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.
 • Erfelijke aanleg kan een rol spelen.
 • Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende.
 • Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandelingen ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.
 • Acne kan tot psychische belasting leiden.
 • Een tekort aan voedingsstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
 • Gebruik van medicijnen, stress en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.

Hygiëne

Hygiëne is enorm belangrijk en het reinigen van de huid maakt daar natuurlijk deel van uit. Wij begeleiden u in de manier waarop en met welke producten u thuis de acne het beste kunt behandelen.

Vergoed door zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne-behandelingen. Onze schoonheidsspecialistes zijn allen in bezit van de specialisatie acne wat vergoeding mogelijk maakt vanuit de aanvullende verzekering. Informatie over de vergoeding is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Onze schoonheidsspecialistes met de specialisatie acne volgen om de drie jaar een verplichte nascholing.

Wil jij ook van je acne af? Boek een acne intake treatment online.

Locatie

Contact

Geen gehoor? Tijdens behandelingen nemen wij geen telefoon aan. Spreek een bericht in of boek een afspraak online.

Openingstijden

Behandeling op afspraak

ma:09.00 - 18.00
di:09.00 - 22.00
wo:09.00 - 22.00
do:09.00 - 17.30
vr:09.00 - 16.00
za - zo:gesloten

Volg ons